פסיכולוגיה
של התמודדות

מתי יש צורך בתהליך שיקום מעטפת בניין?

תמונה של ענת צוות האתר
ענת צוות האתר

ענת, חוקרת, ידועה בתור כזו שחופרת לעומק עד שמוצאת את אשר על ליבה ובכיסה

מה זה שיקום מעטפת הבניין?

שיקום מעטפת בניין, או שיפוץ של קירות הבניין החיצוניים, מהווים את אחד הדרכים הנפוצות והמקובלות ביותר כיום לשיפור הנראות החיצוני של מבנים. כך תדעו שהמבנה שלכם זקוק לחידוש או לשיקום של המעטפת שלו.

מתי קיים צורך בביצוע שיקום של מעטפת הבניין?

אנשים נוטים לבצע שיקום של מעטפת הבניין על מנת להעלות את שווי הנכס הקיים, על מנת לשרד ולשפר את איכות החיים של הדיירים הנוכחיים בבניין, שיפור הנראות של הרחוב, ולעתים, בשל ליקויים בטיחותיים שנמצאים בשלד הבניין. בנוסף, ניתן לחדש בשיפוץ מעטפת הבניין טכנולוגיות חדישות, זאת לדוגמת התקנת קיר מסך על שלד הבניין, קיר חיצוני למעטפת הבניין אשר מוסיף לנראות המבנה, ומגדיל את הנוחות התרמית אשר קיימת בבניין המגורים שלכם.  עבור כל הסיטואציות הללו, שיקום של מעטפת הבניין יכול להיות פתרון רלוונטי ונהדר, פתרון בעל יתרונות רבים במגוון רחב של פרמטרים עבור כלל דיירי הבניין.

כיצד ניתן לעשות שיפוץ מעטפת של בניין משותף

כאשר מדובר על שיפוץ או חידוש מעטפות של בנייני מגורים משותפים, אזי שתהליך שיקום מעטפת הבניין יהווה תהליך שישפיע על כלל דיירי הבניין. כולם יצטרכו להשתתף בהוצאות הכספיות הכרוכות בכך, כולם יצטרכו לקחת חלק בהחלטה על אופי השיפוץ, בחירת הקבלן לשם ביצוע העבודה, ועוד נוספים. מבחינה חוקית, על מנת שנוכל להחל בביצוע שיפוץ מעטפת הבניין בבניין מגורים משותף, עלינו להשיג הסכמה של רוב בעלי הדירות הנוכחיים בדירה, כלומר, רוב של לפחות 51 אחוזים מכל דיירי הבניין. כמו כן, יש להשיג הסכמה משותפת של בעלי הדירות בבניין על הקבלן המבצע, אופי השיפוץ, גובה התקציב, וכיוצא בזאת.

מה עוד חשוב לדעת?

ראשית כל, אם מדובר במפגע בטיחותי, אין להקל בכך ראש ויש לבחור כמה שיותר חברה מבצעת המתמחה בתהליכי שיקום מעטפת בניין, שכן כל יום שמחכים, הדבר עלול להוביל לפגיעה בחיי אדם. בנוסף, מומלץ מאוד שלא להמתין עד שהרשות המקומית או העירייה אליה אתם משתייכים תכריז על המבנה כמבנה מסוכן, אלא מומלץ מאוד להקדים תרופה למכה. כדאי לבחור חברה מקצועית, מנוסה, זמינה המתמחה בתהליכים מהסוג הזה. בין השאר התהליך כולל הגעה של מהנדס מוסמך אל המבנה אשר בודק את מצבו ואת המעטפת כולה בצורה יסודית ועמוקה. לאחר מכן יקבע המהנדס תכנית עבודה מסודרת וניתן יהיה לצאת לדרך לקראת תהליך השיקום. כמובן, שאם רוצים ניתן להוסיף עוד תהליכים במטרה לשפר את החזות והנראות של המבנה בין אם זה הוספה של מרפסות תוך כדי חידוש וחיזוק המבנה, בין זה שיפור מראה הלובי, החלפת תיבות הדואר, שיקום הגינה המשותפת ועוד. בסופו של דבר המטרה של כל הדיירים היא משותפת תוך רצון לקבל מבנה חזק, בטיחותי ואסתטי.

פייסבוק
לינקדאין
ווטסאפ
כתבות נוספות שיעניינו אותך

תפריט נגישות