פסיכולוגיה
של התמודדות

CT לב – המידע המלא

ענת צוות האתר
ענת צוות האתר

ענת, חוקרת, ידועה בתור כזו שחופרת לעומק עד שמוצאת את אשר על ליבה ובכיסה

אם אתם חווים לאחרונה קשיי נשימה, לחצים בחזה, תחושת מאמץ גם בפעילות קלה ותסמינים נוספים שמרגישים לכם שעלולים להיות קשורים לתפקוד הלב שלכם, יתכן מאד שכדאי לכם לברר על בדיקת ct לב. הבדיקה ידועה גם בכינויה צנתור וירטואלי, ומאפשרת באמצעות טכנולוגיה מתקדמת, לבדוק את הסיכויים שלכם ללקות בהתקף לב. הבדיקה, מאבחנת את מצבם של העורקים, המסתמים והחדרים בלב, באופן שאינו פולשני ומתבצע באמצעות שיטת סריקה.

 

מתי כדאי לעשות CT לב והיכן?

אם חוויתם תסמינים המעידים על קושי בתפקודו של הלב, יתכן מאד שהרופא יפנה אתכם כבר בשלבים הראשונים לבדיקה, זאת משום שהבדיקה אינה פולשנית ואינה דורשת הערכות מיוחדת. כמו כן, הבדיקה יכולה לגלות בשלבים מאד מוקדמים תופעות שעלולות להוביל לבעיות לבביות שונות, באמצעות דגימתם של העורקים בלב ובייחוד ההיצרות שלהם. את הבדיקה תוכלו לבצע במכונים של קופות החולים בכיסוי מלא או במכונים פרטיים בתשלום, בדומה לבדיקות פרטיות נוספות כמו emg בדיקה שבודקת את תפקוד השרירים, סיטי רגיל לסקירת איברים פנימיים ועוד.

 

למי תתאים בדיקת CT לב?

הבדיקה מיועדת לאנשים שונים באוכלוסיה שקיבלו הפנייה על ידי רופא ובעיקר:

  • לבעלי רקע של מחלות בתחום הלב במשפחה
  • מטופלים בקבוצות סיכון שונות כמו לחץ דם גבוה, שומנים בדם ברמה גבוהה, מעשנים וכדומה
  • מטופלים שביצעו ניתוחי לב כמו ניתוח מעקפים, צנתורים, או התקנת סטנט.
  • מטופלים שהושתל להם מסתם מלאכותי מידה ויש חשש שאינו תקין
  • מטופלים שעשו בדיקת אקו לב או בדיקת מיפוי לב ונמצא חשש לקיומו של קריש דם או שהממצאים של הבדיקה של שללו את קיומה של טרשת בעורקיהם הכלליים.

 

מה יתרונות הצנתור הוירטואלי?

בבדיקת הצנתור הוירטואלי / CT לב היתרון הגדול ביותר הוא שמדובר בבדיקה שאינה פולשנית, לא מוחדר צנתור או משהו דומה, וכשהבדיקה מסתיימת לרוב ניתן לחזור בלי בעיה לשגרה. המכשור המתקדם כיום מאפשר לגלות באמצעות הבדיקה את מצבם של העורקים עוד בשלבים המוקדמים של תופעות שונות שעלולות להוביל לבעיות לבביות, וזה כאשר בדיקות אחרות כמו אקו לב, בדיקת מאמץ וכו' לא יוכלו לגלות בשלב זה.

 

כיצד מתבצעת הבדיקה?

בדיקת CT לב מתבצעת דיי דומה לבדיקות CT אחרות. במהלכה הבדיקה מחדירים לוריד עירוי המכיל חומר ניגוד לבדיקות CT. החומר הזה, יוד, מסייע לאבחן את מצבם של העורקים. היוד במקרה זה אינו רדיואקטיבי ולכן אין חשש מהקרנת החומר לסביבה לאחר היוד. במקביל, מנטרים את קצב הלב באמצעות מכשיר אק"ג, לכן הבדיקה דורשת הדבקת מדבקות לחזה של המטופל לפני הסריקה. משך כל הבדיקה באיזור העשר דקות והמטופל לא עובר טשטוש או הרדמה מבעוד מועד. מכיוון שהבדיקה יחסית קצרה ואינה פולשנית או מערבת הרדמה מסוגים שונים, לרוב ניתן לחזור לשגרה מיד אחריה.

 

איפה מבצעים סיטי לב?

קופות החולים בישראל לרבות כללית, מאוחדת, לאומי ומכבי אינן מבצעות את הבדיקה המורכבת הזה אצלן במרכזים. כדי לעבור בדיקת סיטי לב, אתם צריכים כמה דברים. הדבר הראשון זה הפניה עבור הבדיקה מרופא מומחה קרדיולוג – מומחה לב. הדבר השני שאתם צריכים זה לקבוע תור באחד מבתי החולים ברחבי הארץ או המכונים המבצעים את הבדיקה. לרוב מדובר במכונים פרטיים ולכן אתם צריכים לדאוג דרך קופת החולים שלכם גם לטופס 17 כדי שלא תצטרכו לשלם על הבדיקה. הסיבה לך היא משום שקופת החולים משתתפת בסכום המלא או בחלק מהסכום של הבדיקה ולכן צריכים להגיע לבדיקה גם עם ההפניה, גם עם הייעוץ הרפואי בגינו אתם מבצעים את הבדיקה וגם עם הטופס.

פייסבוק
לינקדאין
ווטסאפ
כתבות נוספות שיעניינו אותך

תפריט נגישות