פסיכולוגיה
של התמודדות

האם חינוך ביתי עדיף?

ענת צוות האתר
ענת צוות האתר

ענת, חוקרת, ידועה בתור כזו שחופרת לעומק עד שמוצאת את אשר על ליבה ובכיסה

מה יותר חשוב לנו מהילדים שלנו? למעשה, אחד הנושאים היותר מרתקים שמעניינים הורים רבים הוא כל נושא החינוך. הרי אנחנו רוצים שהילדים שלנו יספגו ערכים, אנחנו רוצים שיהיו להם גבולות, שהם יצאו לעולם הזה כמה שיותר מוכנים אליו, חסינים, חזקים. הכל מתחיל ונגמר בחינוך.  כשיותר ויותר הורים מעוניינים שילדיהם יקבלו חינוך שונה מהתקנים המוצעים במערכת בתי הספר הציבוריים והפרטיים, חינוך ביתי הופך להיות פופולרי יותר מדי יום, והשיטה זוכה גם להכרה של משרד החינוך.

בעוד שחלק מהישראלים מתנגדים בתוקף לשיטה זו, הילדים שמקבלים את החינוך הביתי מתפקדים היטב במבחנים סטנדרטיים, מצטיינים באוניברסיטה, הופכים ללומדים מכוונים עצמיים ומצליחים כשכירים בוגרים. אז אם אתם שוקלים אפשרות זו, מגזין אבהות מצביע על כמה שיקולים שכדאי שתיקחו בחשבון, על מנת לוודא שהתהליך יהיה מועיל עבורם.

יכולת ללמד כל תחום מועדף, בכל עיתוי מתאים

היתרון הגדול ביותר של חינוך ביתי הוא היכולת לבחור את תוכנית הלימודים של הילדים. אתם בוחרים מה ילדכם לומד, מתי, ולכמה זמן. אף אחד אינו מכיר את הילד שלכם יותר טוב מכם, ולאף אחד לא אכפת מההתקדמות שלו יותר מכם.

אם אתם מעוניינים להשקיע יותר זמן בלימוד מתמטיקה, אתם יכולים לעשות זאת. אם להיסטוריה הישראלית יש חשיבות מיוחדת מבחינתכם, אתם יכולים לכלול אותה בתוכנית הלימודים של ילדכם. לילדים יש גם את היכולת להשקיע יותר זמן במיקוד לימודיהם בתחומי עניין, כמו אמנות או מדע.

חופש בחירה

בעוד שבמובנים רבים, חינוך ביתי עשוי להיות תובעני למדי, במובן אחד השיטה עשויה להציע הקלה משמעותית. משפחות שמחנכות בבית את ילדיהן, אינן מוגבלות עוד על ידי לוח הזמנים היומי, השבועי והחודשי שנכפה על ידי מערכת בתי הספר הציבוריים.

משפחות עשויות לבחור להגדיר שגרת חינוך ביתית שמשקפת את שגרת לוח הזמנים המוצע על ידי משרד החינוך, כך שילדיהן יהיו בחופש כשילדים אחרים בחופש, אבל החיים המשפחתיים כבר אינם סובבים את לוח השנה ואת שעות הלימודים של בית הספר.

בטיחות רגשית ופיזית מוגברת

בתקופה שבה הבריונות נפוצה ברוב בתי הספר הציבוריים, ולמרות שלא כל הילדים מציקים, תדירות התופעה והתוצאה שלה עלולות להיות הרסניות. בריונות אינה מזיקה רק מבחינה רגשית, אלא הופכת את קבלת החינוך והלמידה הטיובים לכמעט בלתי אפשריים עבור חלק מהילדים.

חינוך ביתי נמנע מכל ההשפעות השליליות המזיקות, כולל הימנעות מלחץ חברתי, תחרות ובעיות הערכה עצמית ירודה. ילדים בחינוך ביתי גם אינם צריכים לדאוג מכל נושא ה"השתלבות" שפוקד כמעט כל ילד במערכת החינוך הציבורית.

תפקוד מוגבר

ברוב הכיתות בבתי הספר הציבוריים יש מורה אחד לכל עשרים עד שלושים ילדים. בגישה זו, ילדים בבתי ספר ממלכתיים מקבלים מעט מאוד הדרכה אישית מהמורים שלהם, והם גם מבצעים הרבה עבודה מיותרת.

במסגרת חינוך ביתי, ילדים יכולים לעתים קרובות להשיג תוך כמה שעות את מה שנדרש כל היום על מנת להשיג בבית ספר ציבורי. לילדים שלומדים בבתי ספר מציבוריים יש לעתים קרובות המון שיעורי בית, מכיוון שהמסגרת בכיתה אינה מתאימה להשגת ידע רב. ילדים בחינוך ביתי כמעט ואינם מקבלים שיעורי בית, מכיוון שתליך הלמידה מאפשר להקיף את כל הידע הנדרש.

לסיכום, כמו בכל דבר לחינוך ביתי יש יתרונות וחסרונות ששווה לשקול לפני שמקבלים החלטה. כמובן שחשוב להתייחס לאופי של הילד, להבין את הצרכים שלו, לנסות אפילו “לקרוא” אותו כי בסופו של דבר כל ילד הוא יחיד ומיוחד, כל אחד שונה מהאחר ומסגרת כזו לא תתאים לכל אחד.

פייסבוק
לינקדאין
ווטסאפ
כתבות נוספות שיעניינו אותך

תפריט נגישות