פסיכולוגיה
של התמודדות

פיצוחים – מהם היתרונות הבריאותיים?

ענת צוות האתר
ענת צוות האתר

ענת, חוקרת, ידועה בתור כזו שחופרת לעומק עד שמוצאת את אשר על ליבה ובכיסה

כאשר אנו שומעים את המילה פיצוחים האסוציאציה הראשונה שעולה לרובנו בראש היא פיצוח גרעינים בעת צפייה באירוע ספורט או אל מול הטלויזיה. באופן יחסית אוטומטי לכולנו תהיה בראש תמונה של אותם גרעיני חמניה שחורים שכל כך מזהים אילני הישראלים ובדרך כלל יוצרים הרבה מאוד לכלוך במגרשי הספורט. אבל פרט לגרעיני החמניה המוכרים ישנם עוד לא מעט פיצוחים ואגוזים שיש להם לא מעט יתרונות בריאותיים ומאוד מומלץ לצרוך אותם אפילו על בסיס יומי.

 

ראשית נתחיל ונאמר כי כל אותם פיצוחים ואגוזים שנחשבים לבריאים, הכוונה היא אל אותם פיצוחים או אגוזים לפני שהם עוברים תהליך של קליעה, המלחה או המתקה כאלה ואחרים אשר בעקבות תהליך זה מאבדים הפיצוחים הרבה מאוד מהערכים התזונתיים שלהם. לכן, כל אותם פיצוחים ואגוזים עליהם נדבר, הכוונה היא לצורה הטבעית שלהם ולא לצורה המעובדת של הפיצוחים. חשוב לציין כי הרבה מאד סוגים של תזונה כמו למשל צמחונות או טבעונות דווקא מתבססים בעיקרם על אגוזים ופיצוחים שונים כדי שאותו אדם שבחר בסוג זה של תזונה יכול להשלים ערכים תזונתיים שבדרך כלל מגיעים ממאכלים מהם הוא נמנע על ידי צריכת אגוזים. באתר hapardesan.co.il תוכלו להזמין מגוון של פיצוחים.

 

אגוזים בריאים

ישנם מגוון רב של אגוזים שנחשבים לבריאים מאוד ובעלי יתרונות רבים וערכי תזונה בעלי ערך גבוה. אחד המוכרים ביותר וכשמו כן הוא, הלא אגוז מלך. אגוזי מלך נחשבים לעשירים ביותר בוויטמין E, חלבונים, אומגה שלוש, סידן וברזל. בכדי להנות מהערכים התזונתיים של אגוזי המלך ניתן לצרוך אותם בצורתם הטבעית אך גם ניתן להנות מהם בתור ממרח אגוזים. אגוז נוסף שנחשב לבעל ערך תזונתי גבוה מאוד הינו אגוז ברזיל, שנחשב לעשיר מאוד בחלבון, שומן רווי, סידן, ברזל ועוד אך גולת הכותרת הינה ריכוז גבוה של נוגד חמצון חזק הנחשב לכזה שמסייע להתפתחות תאים סרטניים בגוף. מחקרים מראים כי צריכה של שני אגוזי ברזיל תספק כמות מספקת משלל הויטמינים כמו גם מינרל נוגד החמצון שהזכרנו קודם לכן.

 

פיצוחים בריאים

ישנם גם לא מעט פיצוחים שאינם נמנים על משפחת האגוזים שגם להם ערכים תזונתיים גבוהים מאוד והם מומלצים לצריכה יומית בצורתם הטבעית. לשקדים למשל גם כן תרומה נהדרת לתזונה כאשר יש בהם ערכים גבוהים מאוד של ויטמין B, C ו-E. מעבר לכך הם עשירים בסידן, ברזל, מגנזיום וחומצה פולית שכאמור מסייעת במניעה של מחלות לב וכלי דם. מומלץ לצרוך את השקדים בצורתם הטבעית או בצורת חמאת שקדים ויש להשרות אותם במים טרם הצריכה ומומלץ אף לקלף את הקליפה שלהם. הפיסטוקים גם כן נחשבים לפיצוחים שמומלצים מאוד לצריכה למרות שהם מתחמצנים מהר עקב קליפתם הפתוחה ולכן יש לשמור אותם בקירור. הפיסטוק עשיר בחלבון, חומצת שומן בלתי רווי וברזל והוא מומלץ בעיקר במקרים בהם האדם סובל מאנמיה. בוטנים הינם סוג נוסף של אגוזים שעשיר בחלבון, חומצה פולית וויטמינים רבים ומומלץ לצריכה גם כן בצורתו הטבעית וחשוב גם כאן לקלף את הקליפה הדקה שלו היות והיא עלולה לצבור עובש. כפי שראינו לאגוזים ופיצוחים רבים ישנם יתרונות רבים ולאו דווקא כל הפיצוחים והאגוזים אותם אנו מכירים הם רק מלכלכים אלא בחלקם הגדול נוכל לקבל ערכים תזונתיים גבוהים של ויטמינים ומינרלים חשובים. מומלץ לרכוש את האגוזים במקומות בהם התחלופה גבוהה בכדי לוודא כי אנו רוכשים מוצר טרי שלא עמד זמן רב והספיק להתחמצן עד שאנו מגיעים לאכול אותו.

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב linkedin
לינקדאין
שיתוף ב whatsapp
ווטסאפ
כתבות נוספות שיעניינו אותך