פסיכולוגיה
של התמודדות

איך נולד עולם הסטארט אפ?

ענת צוות האתר
ענת צוות האתר

ענת, חוקרת, ידועה בתור כזו שחופרת לעומק עד שמוצאת את אשר על ליבה ובכיסה

המונחים סטארט אפ, יזמות וחדשנות הולכים ביחד יד ביד כבר לא מעט שנים. אמנם הם לא היו קיימים משחר ההיסטוריה אבל כל מי ששייך לאנושות בשניים או שלושה העשורים האחרונים יודע ויכול בהחלט לשים לב שמדובר בתחומים חדשים יחסית אך כאלה שמתקדמים במהירות האור ונחשבים לחוד החנית של הטכנולוגיה וכל מה שהיא מייצגת כיום. יש לא מעט אנשים מתחומי ההיי טק והמחשבים שעדיין מסתכלים בהתפעלות אין סופית על כל מה שהיזמות מביאה לעולם ויש בהם אופטימיות חזקה וחיובית על כך שעם הזמן כל זה ימשיך, יקדם את האנושות וכמובן יביא איתו עוד ועוד רעיונות והמצאות. בזמננו אנו נותר לשאול שאלות מרתקות כמו – איך זה בכלל התחיל והאם היה איזשהו טריגר שגרם לעולמות היזמות לפרוץ קדימה. היום עולם הסטארט אפ הוא חלק בלתי נפרד מהשגרה הבין לאומית בכל העולם ולכן כבר נלקח כמובן מאליו.

 

מהו בעצם עולם הסטארט אפ?

כאשר מדברים על יזמות או סטארט אפ מתכוונים להגשמה, הלכה למעשה, של רעיונות או המצאות למוצרים או שירותים שהצורך שהם עונים עליו מגיע מהשטח, כלומר מאותו קהל יעד שיוכלו לעשות בהם שימוש ולמצוא הקלה. אותה הקלה יכולה להיות רפואית או בריאותית ויכולה גם להיות קשורה לעולמות כמו פיננסים, טכנולוגיה, אלקטרוניקה, מחשבים, חומרה או תוכנה. אחד התחומים הנפוצים והידועים ביותר הוא של אבטחת מידע, שכן רשת האינטרנט הביאה איתה שינוי מהותי בדרך שבה כל אדם חי את חייו ומקיים את שגרת היומיום שלו ויש לא מעט מידע ונתונים שהרשת אוספת על המשתמשים וצריך להגן על זה. מומחי אבטחת מידע כמו נתנאל דוידי יכולים להעיד שככל שהשימוש בפלטפורמות דיגיטליות הולך ומתגבר – כך צריך להדק את כל הנושא של אבטחת המידע ולשם כך צריך אנשים מבריקים או חברות שיכולות להתרכז אך ורק ביצירת טכנולוגיות מתאימות. זו בעצם המהות של הסטארט אפ. הביקוש ויצירת המענה.

 

מה כולל עולם הסטארט אפ כיום?

כיום אפשר למצוא גם בישראל וגם כמעט בכל מדינות העולם חברות סטארט אפ שעסוקות בבשורה הבאה, בחידוש הבא שעדיין אף אחד לא חשב עליו וכמובן על מציאת מענה לצורך שכבר קיים ודורש שיפור. שיפורים אלה יכולים להיות כאלה שמקצרים תהליכים, חוסכים ביצוע של פעולות, מאפשרים גמישות בלוחות זמנים או כמובן מביאים הקלה של ממש בעומסי תנועה בדרכים, בכאבים או פעולות רפואיות, בהגנה על מידע או פרטיות וגם זירוז של קבלת תשובה בנושאים כאלה ואחרים. העובדים של חברות הסטארט אפ עובדים ללא הפסקה מסביב לשעון, מחפשים רעיונות, מבצעים הדמיות וסימולציות, בוחנים אפשרויות ומנסים למצוא דרכים פורצות דרך להגשים לכדי ממש את המחשבות שלהם ואת מה שהם משרטטים על הדף ובודקים אם יכול להיות אפשרי. יש כיום אינספור שירותים או עזרים שיש בהם שימוש במגוון רחב של תחומים מתחומי החיים ולא תמיד כל מי שעושה באלה שימוש בכלל יודע שמדובר בפרי המחשבה של עובדי הסטארט אפ המבריקים.

 

מה כדאי לסקרן המתחיל לדעת על העולם היזמות?

יש הרבה מידע לא רק מעניין על עולמות הסטארט אפ לדעת אלא מרתק. יש לא מעט צעירים שמחפשים את הכיוון הבא בחיים שלהם וחוככים בדעתם להיכנס, גם הם, לעולם הסטארט אפ, ללמוד נושאים או תכנים שיכולים לעזור להם להשתלב, הם רוצים להיות הכוכבים הבאים וכמובן שהם מדמיינים את עצמם כאלה שממציאים את ההמצאה הגדולה והחשובה הבאה. חשוב לדעת שבניגוד לשנים הראשונות של עולם זה, כיום הוא הרבה יותר תובעני, לא כל אחד יכול בקלות להתברג בתפקידים (גם אם זוטרים) בחברות הסטארט אפ ובוחנים היטב ולעומק כל מועמד. לניסיון יש תפקיד חשוב וכמעט ובלתי אפשר למצוא עבודה בתחום ללא ניסיון מינימלי של כמה שנים. כמובן שיש יוצאים מן הכלל אך מי שלוטש את עיניו לכיוון הזה צריך לדעת את הדברים הפחות טובים על מנת שלא לפתח ציפיות. יחד עם זאת, קל יותר לצעירים הסקרניים וחדורי המוטיבציה לכוון את מסלול החיים שלהם כך שיוכלו להגיע בסופה של הדרך אל הסטארט אפ, אם בבחירה מושכלת של מסלול הלימודים האקדמיים ועוד לפני כן – בבחירה של תפקידים בצבא שיכולים להוות קרש קפיצה לסוגים שונים של תעסוקה.

 

תפקידים שונים בעולם הסטארטאפ

אפשר כיום להכיר תפקידים שנחשבים לפופולריים בתעשיית ההיי טק והסטארט אפ – בודקי תוכנה, מפתחי אפליקציות, מתכנתים (בשפות תכנות שונות), בוני אתרים ומפתחי רכיבים של חומרה או תוכנה. יש לא מעט בעלי מקצוע שהתפקיד שלהם יהיה לבחון את הכדאיות של פיתוח מוצר זה או אחר ולשם כך הם יהיו חלק מתוך צוות של אנשי מקצוע מכמה וכמה תחומים מגוונים – שיווק, פיננסים וכלכלה, ניהול מוצר ועוד. צריך ידע רחב במיוחד על מנת לעבוד בחברות הסטארט אפ וכדי לקחת חלק בתהליכים שהן מבצעות על מנת לשפר תהליכים או פעולות שהרבה אנשים כבר לוקחים כברורים מאליהם. מכיוון שכיום כבר יש הרבה מאד חברות שמתעסקות בדיוק בדברים האלה, קשה יותר להתקבל לעבודה בהן וכל מועמד צריך להוכיח את עצמו ואת הכישורים שלו, כמובן שאין אלה משימות פשוטות. גם לאחר שיתקבל תחול עליו חובת ההוכחה ואז הוא יגלה את דרך העבודה בסטארט אפ ויגלה עוד ועוד פנים שיש לתפקיד עצמו ולדרך שבה מתקבלות החלטות עד שתהליך זה או אחר מאושרים ואפשר להתקדם בהם. הדרך ארוכה אך תמיד יש לאן לשאוף.

פייסבוק
לינקדאין
ווטסאפ
כתבות נוספות שיעניינו אותך

תפריט נגישות