פסיכולוגיה
של התמודדות

כך תשמרו על שיגרת ספורט סדירה   

ענת צוות האתר
ענת צוות האתר

ענת, חוקרת, ידועה בתור כזו שחופרת לעומק עד שמוצאת את אשר על ליבה ובכיסה

אין מספיק מילים בכדי לתאר את חשיבות השמירה על אורח חיים בריא וספורטיבי. זה לא רק המשקל התקין, האנרגיות ומצב הרוח הטוב שספורט יוצר, אלא זה החיים עצמם. מחקרים רבים הוכיחו – חיים ספורטיביים סדירים הכוללים גם תזונה נכונה הם, לרוב, ארוכים יותר. אז כיצד תצליחו לשמור על שיגרת ספורט סדירה גם כשקר לכם, כשאתם עייפים וכשממש מתחשק לכם לשבת מול הטלוויזיה ולשתות תה חם? הנה כמה טיפים חשובים שיסייעו לכם בנידון.

 

להפוך את הספורט להנאה!

ההבדל העיקרי בין אנשים שמצליחים להתמיד בשיגרת ספורט בריאה לאורך שנים לבין כאלו שפורשים באמצע, טמון בהנאה. כדי להתמיד, אתם חייבים ליהנות מהדרך, לא רק מהריבועים בחזה או מהשלת חמשת הקילוגרמים המיותרים. אז איך נהנים? בוחרים פעילות מתאימה, מתפנקים עם אוזניות לריצה וספורט איכותיות ומוסיקה מקפיצה ומהנה ומנסים למצוא שותפים לפעילות.

 

  • הפעילות המתאימה – מגוון פעילויות הספורט שניתן לעשות רחב במיוחד. חשוב מאוד לבחור רק במה שעושה לכם טוב. לא אוהבים לרוץ? לא בכוח. אתם והבריכה לא חברים טובים? ותרו על שחייה. רכיבה על אופניים מכאיבה לכם בכל הגוף? יש אפשרויות נוספות! אם תצליחו לשלב בין 2-3 פעילויות שונות, בכלל מצוין! למשל – פעם בשבוע כדורסל עם החבר'ה ועוד פעמיים הליכה/ריצה.

 

  • אוזניות ומוסיקה – זה אולי נשמע לכם שולי, אבל המשמעות של מוסיקה טובה שמתאימה לפעילות ספורטיבית, גבוהה במיוחד. חשוב מאוד לבחור אוזניות באיכות גבוהה, המיועדות לפעילות ספורטיבית, רצוי ממותג מוכר ועם אחריות של מספר חודשים לכל הפחות. ודאו שהאוזניות נוחות לכם במהלך הפעילות הספורטיבית, וכמובן – דאגו למוסיקה טובה, קצבית ושמחה!

 

  • טוב יותר ביחד – זהו עוד אלמנט קריטי על מנת לשמור על שיגרת ספורט סדירה. נכון, יש כאלו שמעדיפים לבד, בשקט, עם מוסיקה, בלי שותפים. אבל אם אתם לא מאלו, תנסו לעשות הכול כדי שמישהו יהיה שם לצידכם, לפחות בחלק מהזמן.

לרכוש ציוד מתאים ולבצע מעקב

מה עוד עשוי לעזור לכם לשמור על שיגרת ספורט סדירה? ובכן, מעקב מסודר מסייע לאנשים רבים. מדפיסים טבלה במחשב ובכל פעם שמסיימים פעילות, מתעדים זאת (ניתן לכתוב את משך הפעילות, אורך הריצה/הליכה/שחייה או כל פריט מידע שנראה לכם לנכון) ומקבלים אלמנט מוחשי למאמץ שלכם. כמובן שישנן גם אפליקציות נהדרות שיסייעו לכם להשוויץ מול החבר'ה.

 

נקודה חשובה נוספת היא ציוד ספורט באיכות גבוהה, עם דגש על נעליים (אבל לא רק). אל תחפשו מציאות בעניין הזה, שכן נעל לא איכותית עלולה להסב לכם נזק רב, לגרום לכם לכאבים והתעייפות מוקדמת, ולא רק בריצה. עוד ברשימת הציוד: חולצות מנדפות זיעה, מכנסיים נוחים (לא רק לרכיבה), מגנים שונים (מקלים על תחושות כאב ומקטינים את הסיכון לפציעות), מנגבי זיעה ועוד.

 

שיגרת ספורט סדירה – דגשים חשובים נוספים

עוד דגשים חשובים שיכולים לעשות את כל ההבדל מבחינתכם ולגרום לכם לשמור על שיגרת ספורט סדירה הם:

  • הדרגתיות – חשוב מאוד להתחיל בקטן ולעלות לאט לאט. לא רצתם שנתיים? אל תתחילו ישר מעשרה ק"מ. מוטב לבנות תכנית מסודרת למספר שבועות או חודשים (ניתן להיעזר באתרים שונים) ואף להתייעץ עם מאמנים ומומחים מתחום הכושר והספורט.

 

  • שעות – בחרו את הזמן המתאים ביותר עבורכם לפעילות ספורטיבית. יש כאלו שבבוקר הם פצצת אנרגיה ואחרים שדווקא מקבלים בוסט של אנרגיה אחרי הקפה של הערב. כנ"ל לגבי אמצע/סופי שבוע.

 

  • הגדרת מטרות – חשוב להגדיר מטרות שונות ושיהיו ברות-השגה. למשל: עד סוף החודש לרוץ 8 ק"מ. או עד סוף החודש לשחות 20 בריכות בפחות מ-10 דקות וכו'.

 

  • צ'ופרים – סיימתם אימון? פנקו את עצמכם בקטנה! הרווחתם את זה ביושר!

 

שיהיה בהצלחה!

 

פייסבוק
לינקדאין
ווטסאפ
כתבות נוספות שיעניינו אותך

תפריט נגישות