פסיכולוגיה
של התמודדות

איך מחזקים פיתוח חשיבה לילדים?

ענת צוות האתר
ענת צוות האתר

ענת, חוקרת, ידועה בתור כזו שחופרת לעומק עד שמוצאת את אשר על ליבה ובכיסה

ילדים הם מטבעם יצורים סקרנים, חכמים, נבונים, רוצים ללמוד, רוצים לדעת. תינוק מגיע לעולם מה שנקרא ”טאבולה ראסה“, טהור, נקי, שלו. חלק גדול ממה שהילדים שלנו הופכים להיות תלוי בנו, במידע שאנחנו מספקים להם, במשחקים שאנחנו רוכשים להם, בחוויות שאנחנו מייצרים עבורם. בשורות הבאות נציג בפניכם איך עובדים על פיתוח חשיבה לילדים, איך מחזקים אותם במקום להחליש, איך מעודדים את הסקרנות והדמיון שלהם…

 

לימוד דרך משחק

יש כל כך הרבה דברים שהילדים שלנו יכולים ללמוד על העולם וגם על עצמם דרך המשחקים שלהם. לכן, אין להקל ראש בבחירת המשחקים וכדאי לבחור את המשחקים לפי כל מיני שיקולים כמו גיל הילד, הדברים שמעניינים אותו ותחומי העניין שלו אבל לא רק. כדאי להפעיל שיקול דעת גם ברמה השכלית ולחשוב מה אנחנו רוצים להעביר לילד שלנו ומה אנחנו רוצים לחזק אצלו. למשל, משחק הלגו מפתח דברים כמו מחשבה, יצירתיות, יכול לעבוד על פי הוראות, מוטוריקה עדינה ועוד.  משחקי VR לעומת זאת, יכולים גם כן לפתח את הדמיון ולעזור לילדים להגשים את עצמם מבחינת להיות במקומות שהם לא באמת יכולים להיות בהם. כמובן שיש עוד המון משחקים שתורמים לחשיבה אצל הילדים שלנו כמו למשל משחק הזיכרון, סודוקו למיניהם, משחקי מחשבה וזיכרון – שרלוק, משחקי הרפתקאות, פזלים, ספרי לימוד, חוברות ועוד…

 

 

תשאלו את הילדים שלכם שאלות ואל תענו במקומם

בתור הורים לילדים קטנים, יש לנו נטייה לפתור להם את הבעיות ולנסות לסדר להם כל דבר. אז מסתבר שפחות זה יותר אצל ילדים. כלומר, אם אתם רוצים לעודד את הילדים שלכם לחשוב, מה שאתם צריכים לעשות הוא לחזק את הסקרנות שלהם ואת זה ניתן לעשות די בקלות, דרך שאילת שאלות. כלומר, אם הם מתמודדים אם איזשהוא קושי או עם איזו שהיא בעיה או אפילו עם רגש מורכב כמו כעס או עצב, כדאי לשאול אותם שאלות במקום לפתור להם את הבעיה. ככה לא רק שאתם מחזקים את המחשבה ואת הביטחון העצמי שלהם, אתם גם מחזקים את הסקרנות ומאפשרים להם חשיבה עצמאית.

 

 

דרכים ליצירת תקשורת עם הילדים שלכם שמפתחת את החשיבה

  1. שפת הסימנים – מדובר באחת הדרכים היותר טובות לתקשר עם ילדים בכל הגילאים. מחקרים מראים כי ילדים שדיברו איתם בשפת הסימנים בצעירותם, בעלי מנות משכל גבוהות יותר, בהשוואה לכאלה שלא דיברו איתם עם הידיים. נסו להזיז את הידיים לפי משמעות המילים.
  2. השקיעו בשעת סיפור- אין צורך שזו תהיה שעה שלמה, אבל אם יש לכם אפשרות להקריא לילדים שלכם סיפורים, הדבר מעודד את החשיבה שלהם, מאפשר להם לשאול שאלות פתוחות, נותן להם את המקום שלהם ומחזק את הביטחון העצמי.
  3. מוזיקה – כדאי להשקיע במוזיקה עם הילדים. מוזיקה מחזקת את הזיכרון ומאפשרת לחזק אצל הילדים שמיעה מוזיקלית.
פייסבוק
לינקדאין
ווטסאפ
כתבות נוספות שיעניינו אותך

תפריט נגישות