פסיכולוגיה
של התמודדות

עייפות תמידית – ההשלכות ואיך מתמודדים?

ענת צוות האתר
ענת צוות האתר

ענת, חוקרת, ידועה בתור כזו שחופרת לעומק עד שמוצאת את אשר על ליבה ובכיסה

מי מאיתנו לא מכיר את התחושה אחרי לילה ללא שינה, או לילה עם שינה לקויה. הילד שלא הרגיש טוב, בן הזוג שנוחר בשל צינון, שינוי חד פעמי בשעת השינה בשל אירוע ששיבש לנו את המנגנון הטבעי או סתם מחשבות שמטרידות אותנו. אז אם לילה אחד רובנו מצליחים להתמודד ולהשלים את השעות ביום שאחרי, אבל מה עם מי שסובל ממצב הנקרא עייפות תמידית? אותם אנשים שחשים כל הזמן ברוב שעות היממה עייפים, חסרי אנרגיה, וכל מה שהם רוצים זה פשוט לישון. לשינה יש כל כך הרבה חשיבות לגוף שלנו, גם בהיבט הפיזי וגם בהיבט הרגשי, המנטלי.

 

למה אנשים סובלים מעייפות תמידית או מה שנקרא גם עייפות כרונית?

ובכן, יש המון סיבות שיכולות להוביל למצב הזה והנה כמה מהן

  • הורות בשנותיה הראשונות – לתינוקות ופעוטות צרכים משלהם, ולוקח כמה שנים טובות לבסס את השינה שלהם בצורה רציפה וטובה. ההתעוררויות משפיעות עלינו ההורים ואנו מתקשים לישון כמו שצריך. במקביל, יש לא מעט דברים שמטרידים אותנו בתור הורים לילדים קטנים וזה גם כן לא מוסיף לשעות שינה איכותיות.
  • פרפקציוניזם – אנשים ששואפים לשלמות, ואנחנו מדברים באמת על פרפקציוניסטים כרוניים, מתקשים לישון כמו שצריך. אותם אנשים כל הזמן עסוקים במה נשאר להם לעשות, מה הם לא הספיקו, איך מה שהם כבר עשו יכול היה להיות טוב יותר, והרי איך אפשר לנוח בשלווה ובנחת, איך אפשר לישון כמו שצריך שכל הזמן חושבים מחשבות כאלה…
  • אורח חיים – גורמים נוספים המשפיעים על השינה שלנו קשורים בהכרח לאורח החיים שלנו. תזונה לקויה, צריכה של משקאות מרובים המכילים אלכוהול וקפאין, עישון, אפילו פעילות גופנית בזמן סמוך לשינה – כל אלה ועוד עלולים לפגוע בשינה שלנו.

 

גורמים נוספים המשפיעים על השינה וגורמים לבעיות שינה לאורך זמן הם נטילת תרופות, גורמים הקשורים לגיל, שינויים הורמונליים, מתח גבוה ועוד…

 

ההשלכות והטיפול

כאמור, לשינה מגוון רחב של תפקידים בגופנו. אנשים שלא ישנים כמו שצריך כלומר בין 6-8 שעות ביממה ברצף, או משלימים את השעות הללו במהלך היממה, מגדילים את הסיכוי להיווצרות אינספור מחלות ובעיות רפואיות לרבות מחלות לב וכלי דם, סוכרת, בעיות קונגטיביות, דיכאון וחרדה. מה שאפשר לעשות הוא לטפל כאשר היום יש מגוון רחב של שיטות שמסייעות לטפל בבעיה, ומה שהכי חשוב הוא לזהות את הגורמים שלה, ולפי זה לקבוע את התכנית טיפול המתאימה לכם.

 

להלן כמה מהטיפולים המוכרים והפופולארים לטיפול בבעיות שינה

  • טיפול תרופתי במרשם רופא
  • טיפול טבעי להורדת מתח ומתן תחושת רוגע ושלווה לפני השינה
  • תזונה טבעית לצד שינויים בהרגלי התזונה
  • אימוץ הרגלים מפחיתי סטרס
  • מדיטציה, דמיון מודרך

 

טיפים לשינה טובה יותר

  1. הימנעו ממסכים שעתיים לפני השינה
  2. בצעו פעילות גופנית כארבע שעות לפני השינה
  3. הימנעו מאכילה לפני השינה
פייסבוק
לינקדאין
ווטסאפ
כתבות נוספות שיעניינו אותך

תפריט נגישות