סטארטאפ ניישן – הסטארטאפיסטים שעשו את זה בגדול

תמונה של ענת צוות האתר
ענת צוות האתר

ענת, חוקרת, ידועה בתור כזו שחופרת לעומק עד שמוצאת את אשר על ליבה ובכיסה

העולם עבר תהפוכות של ממש בשנתיים האחרונות וזה בלשון המעטה. למרות שנראה כאילו ענף ההייטק היה כמעט על סף קריסה, זאת בעקבות משבר הקורונה, ישראל הצליחה לאושש את התחום די מהר ואין ספק כי אנחנו עדיין נמצאים ברשימת המדינות המכונות סטארטאפ ניישן. אלפי יזמים ישראלים מנסים את מזלם ונראה כי אף אחד לא ממהר למכור את המיזמים החדשניים כל כך מהר וקבלות. אם גם אם אתם חולמים להפוך ליזמים ידוענים ולפרוץ דרך בתחום, הנה כמה מהסטארטפים הישראלים שכבשו את העולם. אם תחקרו אותם לעומק, תבינו מה עומד מאחורי ההצלחה, יכול מאוד להיות שגם אתם בדרך הנכונה.

 

מגיעים בזמן לכל מקום – אפליקציית הניווט שסחררה את העולם

אין אדם שיש לו סמרטפון ורכב ולא מכיר את אפליקציית וויז. כתבים כלכליים מציינים כי נכון לתחילת שנת 2022 לאפליקציה יש למעלה מ 145 מיליון משתמשים קבועים. נתון מטורף. הכל התחיל עם רעיון שעלה על ידי אהוד שבתאי שרצה שמכשיר הניווט שלו יעדכן כבישים ויתריע על מצלמות מהירות בפני נהגים בזמן נסיעה. מכיוון והוא חווה סירוב על סירוב מחברות המפות המוכרות, הוא החליט לפתח את וויז. אחרי גיוסי עתק, החברה נמכרה לגוגל ב 1.3 מיליארד דולר!

 

העסקה שלא מפסיקים לדבר עליה – Forescout נמכרה ב 1.1 מילארד דולר

חברת פורסקאוט הישראלית נמכרה ב 1.1 מיליארד דולר באחת העסקאות היותר מדוברות בתחום הסייבר הישראלי. החברה המדהימה הזו הצליח לפתח מערכת אבטחה ברמה גבוהה כדי שחברות יוכלו לשלוט בנתונים שלהן גם מרחוק. מי שהרוויחה מכל הסיפור הייתה קרן ישראלית בשם פיטנגו שהשקיעה בה והרוויחה למעלה מ-100 מיליון דולר.

 

לא סתם שבב

מדובר בתחום שרק הולך ומתפתח כל הזמן. חברת הענק האמריקאית נבידה, רכשה את מלאנוקס הישראלי בסכום מטורף של 6.9 מיליארד דולרים במזומן. זו למעשה הרכישה הכי גדולה בתולדות החברה שמטרתה היא לעשות שימוש בחברה הישראלית כדי לצמוח בשוק. אי אפשר להתעלם מהעובדה שהיה סוג של מירוץ תחרותי בינה לבין אינטל שגם היא עוסקת בתחום השבבים, אך נבידה הציעה כמעט מיליארד דולר יותר מהם.

 

עסקאות ישראליות נוספות שאי אפשר להתעלם מהן, והופכות אותנו לסטארטאפ ניישן, הן חברת מובילאיי שנמכרה בסכום לא נתפס של למעלה מ-15מיליארד דולר, חברת NDS שפתיחה מערכת להצפנת זכויות דיגיטליות ונמכרה ב-5 מיליאר דולר וחברת כרומטיס שפיתחה תוכנה לשיפור מעברי מידע המבוססת על טכנולוגיה של סיבים אופטיים ונמכרה ב-4.75 מיליארד דולר.

פייסבוק
לינקדאין
ווטסאפ
כתבות נוספות שיעניינו אותך

תפריט נגישות