פסיכולוגיה
של התמודדות

מהם הטיפולים הקיים לאסטמה של העור אצל ילדים

תמונה של ענת צוות האתר
ענת צוות האתר

ענת, חוקרת, ידועה בתור כזו שחופרת לעומק עד שמוצאת את אשר על ליבה ובכיסה

תינוקות, ילדים ובני נוער הסובלים ממה שנקרא אסטמה של העור, מפתחים כל מיני תסמינים וכאבים הקשורים לעור כמו גרד בלתי נסבל, עור יבש, קילוף של העור ועוד. חשוב לעשות סדר ולהבין כי שאומרים אטופיק דרמטיטיס, אסטמה של העור או דלקת עור אטופית, זו בדיוק אותה מחלה – אקזמה המאופיינת בדלקת מקומית וביובש קיצוני מאוד. לרוב המחלה עוברת בשל גורמים גנטיים והיא פורצת בעיקר אצל תינוקות וילדים, חולפת בגיל ההתבגרות, אך יש מצבים בהם היא ממשיכה עם החולה הלאה לגילאים מבוגרים יותר.

 

טיפולים באסטמה של העור מתחום הרפואה המשלימה

העמותה הישראלית לאטופיק דרמטיטיס, החלה בשנים האחרונות לאמץ גישות נוספות, פרט לטיפולים מוכרים מהרפואה הקונבנציונלית המבוססים בעיקר על סטרואידים. הרפואה הטבעית ההוליסטית מסתכלת ומחפשת את שורש הבעיה, כלומר ההסתכלות היא לא ישירות על העור ועל מצבו. פעמים רבות, כאמור על פי הרפואה האלטרנטיבית, מה שקורה על העור הוא תסמין בלבד ושינויים סביבתיים לצד חוסר איזון של מערכת החיסון, הוא זה שמוביל לגרד ולדלקת. יש שני סוגים עיקריים של אסתמה בעור: אטופיק יבש ואטופיק לח.

 

  • אטופיק לח – נוצר כתוצאה מחוסר איזון במעיים ובמערכת העיכול. במצבים כאלה, הרפואה הטבעית תמליץ על שינויים תזונתיים.
  • אטופיק יבש – נוצר כתוצאה ממתחים וסטרס. הטיפולים המומלצים במצב של אטופיק יבש קשורים להרגעה וכוללים שימוש בצמחי מרפא, דיקור המסייע בהורדת מתחים, טיפולי מגע ועוד.

 

הקשר בין תזונה לאסטמה של העור

ככל שאנחנו מתקדמים בזמן, עולה המודעות בהקשר של תזונה ושיפור התסמינים הקשורים לאטופיק דרמטיטיס. חשוב לדעת. החיידקים שיש לנו על העור, הרבה פעמים קשורים למזון שאנחנו צורכים. ההרכבים של הארוחות שלנו, משפיעים על הרכב החיידקים, גם בגוף עצמו, אבל גם על העור. ככל התזונה מבוססת על מרכיבים מהחי, החיידקים הרעים גדלים, לעומת זאת, ככל שהיא מבוססת על הצומח, החיידקים הטובים גדלים. כאמור, שאנחנו מדברים על אטופיק דרמטיטיס, הכוונה למחלה שהיא כרונית, מחלה המאופיינת בעור מאוד יבש – סוג של דלקת. יש המון גורמים שיכולים לעודד התפרצות של המחלה, בטח בעידן המודרני בו אנחנו חיים ביניהם הזעת יתר, מתחים, זיהום, אלרגיות, מזג אוויר וכן, גם תזונה.

 

אז מה לאכול ומה לא לאכול?

מומלץ לצרוך יותר דגים. הדגים מהוווים מקור מעולה לחומצות שומן מסוג אומגה שלוש, אלו מסייעות להילחם בדלקות בגוף. שווה לשלב בתפריט שלכם דגים כמו סלמון, טונה, סרדינים… בנוסף, כדאי לשלב בתפריט שלכם מזונות עשירים בפרוביוטיקה. עם ילדים זה קצת יותר מאתגר, אבל גם יוגורט עושה עבודה מצוינת. גם תפוחים, תרד, קייל וכל מה שירוק חי ועז מצוין להתמודדות עם התפרצויות אסטמה של העור. פחות מומלץ לצרוך מזונות המבוססים על סויה, תבלינים כמו ציפורן או קינמון, מוצרים עם כמויות גדולות של גלוטן כמו קינוחים ולחם לבן, ביצים, תפוזים, אשכוליות וגם אגוזים פחות מומלצים.

 

בדיקת אלרגיה

במידה ואכן אובחנה אסטמה של העור, הרבה פעמים יש צורך בביצוע בדיקת אלרגיה. רגישות ולאו דווקא אלרגיה, יכולה לעודד היווצרות סימפטומים הקשורים לאסטמה של העור, כאשר אנו נחשפים למאכל מסוים. במקרה שאכן מתגלהרגישות, כדאי להימנע מאותם מוצרים שמחמירים את המצב. רוב האלרגיות נוצרות כתוצאה מחשיפה למזונות המבוססים על חלב פרה, ביצים, מוצרי סויה, חיטה ובוטנים.

 

לסיכום, קיימים סוגים שונים של טיפולים המסייעים להתמודד עם המחלה, כדאי קודם כל לאפיין אותה, להבין את רמת החומרה שלה, לנסות לזהות מתי התסמינים מחמירים ולפי זה כמובן לבחור תכנית טיפול מתאימה.

פייסבוק
לינקדאין
ווטסאפ
כתבות נוספות שיעניינו אותך

תפריט נגישות