כאשר חותמים עם הבנק על הסכם של החזר משכנתא לא תמיד יודעים מה צופן העתיד ומה מצפה לאנשים במהלך החיים ומעבר לפינה. גם מי שמתכוון להחזיר את המשכנתא ללא עיכובים או בעיות עלול למצוא את עצמו במצב שהוא לא צפה או חשב שיקרה ולכן עליו לדעת בדיוק אילו אפשרויות עומדות בפניו ומה הוא יכול לעשות. אחת האפשרויות שצריך לדון לגביה היא הקפאת המשכנתא וכמובן שהבנק צריך להציב את התנאים שבהם הוא מוכן שההקפאה תצא לפועל. גם האפשרות הזאת, למרות שהסיכוי שהיא תקרה קטן מאד עד כדי לא קיים היא סיבה טובה לעבוד עם יועץ משכנתא צמוד כאשר מנהלים את המשא ומתן מול הבנק וכך היועץ יוכל להסביר ללקוח שלו את המשמעויות של ההקפאה ומתי כדאי להשתמש בה.
מה המשמעות של הקפאת המשכנתא ומתי אפשר לעשות את זה?
כמו בכל סוג אחר של תשלום גם כאשר מדברים על הקפאת משכנתא מתכוונים לעצירה של התשלום בידיעה ובהסכמה של כלל הצדדים. יתכן והיה חודש ספציפי של הוצאות כספיות גבוהות והלקוח רוצה להקל על עצמו או לקחת הפסקה של חודש אחד מהתשלום כדי לסדר את העניינים הכספיים שלו. בעת לקיחת המשכנתא חשוב לדעת על האפשרות הזאת על מנת לדעת מתי כדאי להשתמש בה. באתר האינטרנט grosman-finance.co.il אפשר למצוא לא מעט מידע מקצועי ועדכני בנוגע למשכנתאות, מידע שבהחלט יכול לסייע בקבלת ההחלטה הנכונה. מכיוון שמדובר בסכום חודשי לא נמוך הרי שגם חודש אחד שבו לא משלמים יכול להביא הקלה גדולה על חשבון הבנק.
איך מקפיאים את המשכנתא הלכה למעשה?
הבנקים מאפשרים להקפיא את המשכנתא בשתי דרכים – האחת היא חודש הפסקה בכל שנה של החזר המשכנתא או עצירת תשלומי ההחזר למשך חודש עד שלושה חודשים. יש צורך לשם כך לפנות אל הבנק ולבקש זאת. הקפאה של חודש אחד תינתן בדרך כלל ללא שאלות או בירורים, אך כדי לקבל את האישור להקפיא את המשכנתא לשלושה חודשים יתכן שהלקוח יצטרך לספק הסברים. בעשותו כן הבנק מוודא שלאחר תום ההקפאה הלקוח יוכל להמשיך ולשלם בצורה מסודרת ללא הפסקה וללא כל בעיות מיוחדות. חשוב לעשות שימוש בכלי זה רק כאשר באמת יש בכך צורך על מנת שלא לפגוע באמון של הבנק או להסתכן בשאילת שאלות מצד פקידי הבנק שיחששו שיש בעיה עם המשך ההחזר.