פסיכולוגיה
של התמודדות

אקזמה – מהי ואיך מטפלים בה?

ענת צוות האתר
ענת צוות האתר

ענת, חוקרת, ידועה בתור כזו שחופרת לעומק עד שמוצאת את אשר על ליבה ובכיסה

אקזמה היא מחלה של העור שברוב המקרים מתחילה בגילאים מאוד צעירים. תינוקות, ילדים ובני נוער סובלים מהמחלה לאורך שנים רבות. מדובר במחלה עם תסמינים אלרגיים המשלבים פריחות עוריות בעיקר באזורים של הצוואר, מאחורי האוזניים, במקומות שיש בהם כפלים כמו בתי השחי, מאחורי הברכיים וכדומה.  פעמים רבות קיים קשר ישיר בין אלרגיות עוריות לבין אקזמה.

 

סובלים מאקזמה? מה צריך לעשות?

ראשית כל באתר של העמותה הישראלית לאטופיק דרמטיטיס ניתן להבין עוד על התופעה הזו וגם לראות את ההבדלים בין אקזמה לבין אטופיק. חשוב לדעת כי הורים רבים חווים סבל רב, משום שהם רואים איך הילד שלהם סובל והם לא ממש יודעים מה לעשות ואיך לגשת לדבר הזה. אחד הדברים שכן יכולים להאיר אור קטן בקצה המנהרה, הוא שזוהיא מחלה שנגמרת מעצמה, בעיקר שמדובר באקזמה אטופית ולא באקזמה רגילה. הדבר הראשון שצריך לעשות כאשר מופיעים תסמינים של האקזמה הכוללים בין השאר יובש קיצוני, גרד מזדמן, קשקשת ואי נוחות, זה לגשת לרופא עור המתמחה בסוג הספיציפי של הבעיה הזו.

 

יש לא מעט מצבים אשר יכולים במידה רבה לעודד החמרה של התסמינים ויש להימנע מהם. למשל מתחים נפשיים עלולים לגרום להחמרה של התסמינים, הזעת יתר, שינויים הורמונליים בעיקר אצל נשים, עונת החורף ויש גם מזונות מסוימים אשר מעודדים תגובה אלרגית כמו מוצרי סויה, מוצרי חיטה, מוצרים המבוססים על חלב פרה, ביצים, בוטנים ועוד. ניתן לטפל בבעיה באמצעות כדורים, מריחה של משחות מיוחדות המכילות רכיבים אנטיאלרגניים, הקפדה על היגיינה וניקיון לאורך כל שעות היום והימנעות ממתחים ולחצים ככל הניתן. אפשר גם לפנות לפתרונות הלקוחים מתחום הרפואה המשלימה כמו למשל דיקור, צמחי מרפא וטיפולי מגע.

פייסבוק
לינקדאין
ווטסאפ
כתבות נוספות שיעניינו אותך

תפריט נגישות